Fetával töltött paprika recept: ropogós zöldség és krémes töltelék varázsa

Fetával töltött paprika recept: ropogós zöldség és krémes töltelék varázsa

A fetával töltött paprika tökéletes savanyúság húsok mellé.

Ma már egyre több piacon és üzletben kapható a fetával töltött paprika, de ha szeretsz eltenni savanyúságokat, bátran készítsd el ezt is otthon! Mivel nincs benne tartósítószer, hűtőben tárold, és néhány héten belül fogyaszd el, de garantáltan nem fog olyan sokáig kitartani. A paprikákat tisztítsd meg: a szárukat vágd le, a magjaikat kapard ki. Tedd őket ecetes, sós vízbe, és forrástól számítva öt percig főzd. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. Az áttört fetát keverd el a krémsajttal. Habzsák vagy kiskanál segítségével töltsd meg a paprikákat a krémmel. Vegyél elő steril üvegeket. Mindegyikbe tegyél egy megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet, egy szál rozmaringot és kevés szemes borsot. Pakold őket tele szorosan a megtöltött paprikákkal, majd öntsd fel olívaolaj és napraforgóolaj keverékével. Tartsd hűtőben, és két-három hét alatt fogyaszd el. Ennek a salátának a báját nemcsak a friss hozzávalók, hanem azok elrendezése is adja. Egy üvegbe zárt vitaminbombát mutatunk most az őszi-téli szezonra. Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban,

“categories”:”ételrecept, tudomány, előadás”,”persons”:”Szily Nóra, Rab Árpád”,”countries”:”Magyarország”,”keywords”:”feta, paprika, hűtőben tárolás”

Tovább a cikkhez