Ínycsiklandó almás pite tejszínes töltelékkel: Rejtett finomságok a puha tészta alatt

Ínycsiklandó almás pite tejszínes töltelékkel: Rejtett finomságok a puha tészta alatt

Ennek az almás pitének a tölteléke tejszínnek köszönhetően lágy és selymes.

Az almás pite készítésének számtalan változata létezik, ebben az egyszerű tejszínes sütiben a tészta egy rétegből áll, amire kerül a töltelék. A tészta elkészítéséhez lisztet, cukrot és hideg vajat használunk, amit pihentetünk a hűtőben. Az elősütött tészta után az almákat kockázzuk fel, majd cukorral, fahéjjal és liszttel kevert keverékkel megszórjuk. Végül ráöntjük a tejszínt, szeletelt mandulával megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe. A recept alternatívája a krémes, citrusos hamis túrókrém kölesből, mely tejmentes opció. Az előadásról: Szily Nóra és Rab Árpád beszélgetésében kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan formálhatja a jövőnket. Az esemény részletei: időpont 2024. október 24. 18 óra, helyszín MOM Kulturális Központ, jegyek kizárólag online kaphatók.

Tovább a cikkhez