Soros György egykori menedzsere Trump győzelmét jósolja az elnökválasztáson

Soros György egykori menedzsere Trump győzelmét jósolja az elnökválasztáson

Soros György korábbi menedzsere szerint Trump fog győzni

Stanley Druckenmiller, a Duquesne Family Office nevű befektetési cég alapítója és vezérigazgatója szerint a piaci mozgások alapján valószínűnek tűnik, hogy Donald Trump fölényesen megnyeri az amerikai elnökválasztást. Druckenmiller korábban Soros György befektetési menedzsereként dolgozott, de jelenleg nem támogat semmilyen elnökjelöltet.

A tőzsdespekuláns szerint rendkívül valószínűtlen, hogy a demokraták megszerzik a többséget a Kongresszusban, még Kamala Harris elnökválasztási győzelme esetén is. A piaci mozgások alapján nagyobb az esélye annak, hogy a republikánusok mindent megnyernek, tehát az elnököt is ők adják, miközben a Kongresszus mindkét házában többséget szereznek. Druckenmiller tanácsa, hogy fogadjon Donald Trump győzelmére.

Stanley Druckenmiller korábban pénzügyileg támogatta Nikki Haley republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányát, aki később beállt Trump mögé. Druckenmiller neve 1992-ben vált ismertté, amikor az angol font elleni híres támadást vezényelte le, együtt Soros Györggyel.

Tovább a cikkhez