Az olasz konyha varázsa: Csirkeparmigiana receptje lépésről lépésre

Az olasz konyha varázsa: Csirkeparmigiana receptje lépésről lépésre

A csirkeparmigiana valójában nem más, mint egy fűszeres paradicsomszósszal nyakon öntött, parmezánnal megszórt, rántott csirkemell.

A csirkeparmigiana vagy olasz parmezános csirke az olasz konyha egyik ízletes fogása, amelynek elkészítése során fontos szerepet játszanak az előkészítési trükkök. A csirkemellet vékony szeletekre vágva és fűszerezve kell pihentetni, hogy ízletesebb legyen. A paradicsomszósz elkészítésénél a passata használata javasolt, amely lágyabb és sűrűbb, mint a konzerv paradicsomlé. A szószhoz hozzáadott fehérbor különleges ízt ad neki, és a főzés során elpárolog, így gyerekeknek is fogyasztható. A panírozott és kisütött csirkemelleteket paradicsomszósszal és sajttal tálaljuk, majd sütőben ropogósra sütjük. Az elkészült ételt friss bazsalikommal és olívaolajjal ízesítjük.

Tovább a cikkhez