5 Rettenetes Horrorfilm, Amelyekkel a Halloween Szörnyűség lesz mindenkinek: Ne Hagyja Kihagyni!

5 Rettenetes Horrorfilm, Amelyekkel a Halloween Szörnyűség lesz mindenkinek: Ne Hagyja Kihagyni!

Halloweenkor sokan keresnek olyan filmeket, amelyek nemcsak a félelmet, hanem a teljes megdöbbenést is garantálják. Léteznek olyan alkotások, amelyek a testünk és az elménk legsebezhetőbb részeit használják fel arra, hogy az éjszaka folyamán egy percig se tudjunk nyugodtan aludni. Íme öt olyan horrorfilm, amelyek bemutatják, hogyan árulhat el minket a saját testünk, és hogy milyen embertelen helyzetekbe is kerülhetünk.

A Halloween közeledtével öt ijesztő horrorfilmről szóló összeállítást készítettünk, melyek rámutatnak a test kiszolgáltatottságára és az emberi léttel járó rémisztő helyzetekre. A válogatás olyan alkotásokat tartalmaz, melyek garantálják a félelmet és döbbenetet, emellett a pszichénkre is mélyen hatnak. Az összeállítás csak azoknak szól, akik bírják a gyomorforgató jeleneteket és felkavaró történeteket.

William Friedkin 15 millió dolláros költségvetésű horrorsztorija összesen több mint 402 millió dollárt hozott a stúdiónak. A 1973-as klasszikus horror továbbra is kedvenc a horror rajongók körében, a filmben egy ártatlan kislány testét egy gonosz démon szállja meg. Az ördögűzés kemény jelenetei és a képi világ elgondolkodtat az emberi test és elme feletti uralomról.

A 2010-es film egy visszavonult pornószínész történetét meséli el, aki egy ajánlatra visszatér az iparba, azonban hamar olyan helyzetbe kerül, mely felülmúlja képzeletét. Ez a beteg film pszichológiai és fizikai kínzásokat mutat be rendkívül felkavaróan, több országban hosszú ideig betiltották.

Tom Six rendező 2009-ben bemutatott holland független filmje különös borzasztó alapötlettel sokkolja a nézőt. A brutális kísérlet során három embert összevarrnak, mint egy élő „emberi százlábút”. A groteszk látvány csak tovább emeli a feszültséget.

Hazánkban hamarosan bemutatják a vértől és belsőségtől csöpögő horror, a Terrifier harmadik részét, a Bohócrém karácsonyát, melyre a hírek szerint többen ki is menekültek a nyitójelenet alatt, és legalább egy ember hányt is tőle. A legelvetemültebb horror rajongók tehát valódi borzongásra készülhetnek.

Tovább a cikkhez