Japán stílusú curry: a tökéletes ízexpozíció rántott csirkében

Japán stílusú curry: a tökéletes ízexpozíció rántott csirkében

A japán katsu curry különlegessége, hogy a szószt ropogós rántott csirkére kanalazzák.

A japán katsu curry különleges íze és elkészítése miatt gyakran fogjuk készíteni. A hús sütése sütőben kevesebb kalóriát tartalmaz, így egészségesebb alternatíva. A szósz hozzávalói között szerepel a kókuszolaj, répa, fokhagyma, currypor, gyömbér, kurkuma, méz vagy cukor, szójaszósz, liszt, valamint alaplé. A hús panírozása történik lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd sütőben sül 200 fokon. A főzés során elkészített szószt összeturmixoljuk, majd tálaláskor a hússzeletekre kanalazzuk vagy mellé öntjük. A koreai savanyúság egy egyszerűsített változatát mutatjuk be, amely lágyabb, folyékonyabb állagú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Tovább a cikkhez