A kép forrása: Dívány
Akár a vásárlási szokásokat is átalakíthatja az élelmiszerpiacon tervezett új szabályozás.
Az EU Farm to Fork stratégiája célul tűzi ki az élelmiszerek igazságossá, egészségessé és környezetbaráttá tételét, valamint a tápértékjelölés uniós szintű kötelezővé tételét. A Nutri-Score-hoz hasonló címkézés könnyen értelmezhető lenne az élelmiszerek tápanyagtartalmának értékelésére, segítve ezzel a fogyasztók tájékozottságát és egészségtudatos döntéseit. A zöld színű és A-B jelölésű termékek magas tápértékűek, míg a narancssárga, vörös és D-E jelölésű termékek fogyasztását csökkenteni javasolt. A kötelező élelmiszercímke bevezetését a szakemberek hasznosnak tartják a fogyasztók egészségesebb döntéseinek támogatása érdekében.