A kép forrása: Femina.hu
A dobostorta összeállítása jóleső konyhai időtöltés a ráérős hétvégéken.
A Dobos torta a Dobos C. József cukrász nevéhez köthető, egy 120 éves sütemény, mely generációk kedvence. A tökéletes tetejének titkát is megmutatják az otthoni elkészítéshez. A torta tésztájához vajat olvasztanak fel, tojást választanak ketté, majd habosítják, hozzáadják az olvasztott vajat és lisztet.
A krémhez tojást kevernek cukorral, vízgőz felett melegítik, majd habosítják. Puha vajat is habosra kevernek, majd óvatosan összeforgatják a két habot és hozzáadják a felolvasztott csokit. A tortát összeállítják rétegekkel, a süti tetejére és oldalára is krémet kennek. A torta tetejét karamellizált cukorral díszítik, majd hűtőben pihentetik és felszeletelik.
A sűrített paradicsom lágyabb, folyékonyabb állagú, mint a sűrített verzió, többféle étel elkészítéséhez használható, konyhakészen felhasználható.