A kép forrása: Femina.hu
Dobd fel a hagyományos és nagyon szeretett almás palacsintát karamellizált almával!
Az almás palacsinta gyors és olcsó reggeli vagy uzsonna lehet, különlegességként karamellizált almával tálalva. A karamellizált alma elkészítése sokféle étel mellé jó kísérő lehet, és megtanulása érdemes. A palacsintához való almát fahéjjal, cukorral és egyéb hozzávalókkal keverjük össze, majd serpenyőben süssük pirosra a palacsintákat. A karamellizált almához az almát felcikkeljük, majd vajon megpirítjuk cukorral, míg szép karamelles színt kap. A kész palacsinták mellé tálaljuk az almát, esetleg porcukorral megszórva. A csokis kekszhez kevert zabpehely több rostot tartalmaz, mint a klasszikus verzió, és így kiváló napindító. A lágyabb, folyékonyabb állagú sűrített paradicsom számos étel elkészítéséhez használható.