Francia csoda: clafoutis szilvával – a tökéletes tejes pite

Francia csoda: clafoutis szilvával - a tökéletes tejes pite

Franciaország középső részéről származik ez a csodálatos desszert: szilvás tejes pite, vagyis a clafoutis.

A clafoutis egy francia tejes sütemény, amely eredetileg a Limousin megyéből származik, és már a 19. században nagy népszerűségre tett szert Franciaországban. A könnyen elkészíthető pite sokféle gyümölccsel variálható, és szezonális gyümölcsökből is elkészíthető. Az eredeti recept cseresznyét tartalmaz, de bármilyen gyümölccsel finom. A clafoutis tésztája könnyű és kevésbé édes, hogy a gyümölcsök íze érvényesüljön. A süteményt gyakran porcukorral és gyümölccsel díszítik, és francia hangulatot kölcsönöz a konyhának.

A személyek nevei: Iványi Orsolya
Az országnevek: Franciaország

Tovább a cikkhez