A kép forrása: Dívány
Az egészséges étrend részeként érdemes ezt az ellentmondásos megítélésű fűszert is beépíteni mindennapjaidba. Szíved hálás lesz érte!
A kapor nemcsak a kulináris élmény szempontjából fontos, hanem gyógyító hatásaival is kiemelkedik. A kapor levele és magja egyaránt gazdag ízesítő, melyeket lazaccal, burgonyával és joghurtalapú szószokkal szeretnek párosítani. Emellett segít enyhíteni az emésztési problémákat, a csecsemők hasi görcsét, és akár a rossz leheletet is megszüntetheti. A friss kapor alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor gazdag C-vitaminban, A-vitaminban, mangánban és erős antioxidánsokban. Ez segítheti csökkenteni a krónikus gyulladást, és megelőzni vagy kezelni néhány egészségügyi problémát, mint például a szívbetegséget, az Alzheimer-kórt és a reumás ízületi gyulladást.