Gazdag Rakott Kelkáposzta Krumplival és Sonkával: Egy Ínycsiklandó Tálalás

Gazdag Rakott Kelkáposzta Krumplival és Sonkával: Egy Ínycsiklandó Tálalás

Sonkával és krumplival rétegezve kicsit más a rakott kel, mint eddig megszoktuk, de így is nagyon finom.

A recept egy krumplis-sonkás változatot kínál a hagyományos rakott kelkáposztával szemben, ahol prosciuto crudó és háromféle sajt is szerepel. A krumplikat egészben, héjukban főzzük elő, majd karikára vágjuk. A kelkáposztát főzzük elő, majd a leveleit kinyomkodjuk. A sajtokat reszeljük le és keverjük össze. A tepsit zsemlemorzsával szórjuk meg, majd rétegezzük a krumplit, sonkát, káposztalevelet, tejfölt és sajtot. A recept vegán változatát is ajánlják, mely finom és tápláló burgonyás étel. Iványi Orsolya a novemberi Femina Klub előadásán a menopauza testi-lelki kihívásairól és az életközepi krízisek kezeléséről tart hasznos tanácsokkal teli előadást.

Tovább a cikkhez