Ropogós cukkinitócsni zabliszttel gyúrva: gluténmentesen is készülhet

Ropogós cukkinitócsni zabliszttel gyúrva: gluténmentesen is készülhet

A zabliszttel készített cukkinitócsni gluténmentes változatban is az asztalra kerülhet.

Az ősidők óta ismert zabliszt népszerűségét a viszonylag alacsony ára, gazdag rosttartalma és a benne található tápanyagok eredeti formában való megmaradása teszi egyedivé. A zabliszt kiváló alapanyag zöldségfasírtokhoz, például cukkinitócsniba. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a zabliszt szállítása és feldolgozása során gluténnel érintkezhet, ezért ajánlott gluténmentes zablisztet vásárolni. A cukkini elkészítése során le kell reszelni, megsózni, majd ki kell nyomkodni belőle a nedvességet, hozzáadni az hagymát, fokhagymát, tojást, sót, borsot, petrezselymet, és apránként hozzákeverni a zablisztet. A masszából lepényeket lehet formázni, majd ki lehet sütni azokat serpenyőben olaj felhasználásával.

Tovább a cikkhez