A kép forrása: Femina.hu
A piskóta és a különböző gyümölcsök mindig remek párost alkotnak, és télen-nyáron elkészítheted őket.
A gyümölcsös piskóták készítésének lényege, hogy a tojásokat szét kell választani, és a fehérjét külön kemény habbá verni. Bár ma már egyre több helyen olvasható olyan recept is, amely piskótának nevezi azokat a sütiket is, ahol az egész tojásokat verik habbá, ha az eredeti eljárásnál maradsz, biztos, hogy légiesen könnyű sütit fogsz varázsolni. Megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e a piskótába sütőpor, vagy sem. Ha csak magában sütöd, nem kell, mert a tojáshabtól a tészta anélkül is szép magasra nő. Viszont ha teszel bele gyümölcsöt, akkor érdemes. Az alap, hattojásos tésztát még keverheted vízzel, olajjal, vajjal, vagy akár joghurttal, tejföllel is. Gluténmentes lisztből is mennyei sütiket dobhatsz össze. Ebben a válogatásban sokféle piskótareceptet mutatunk, amelyekben az a közös, hogy mind gyümölcstől szaftos. Neked melyik ízlik a legjobban?