Göngyölt csirkemell körtével töltve: a hús mellé is kerül a gyümölcsből

Göngyölt csirkemell körtével töltve: a hús mellé is kerül a gyümölcsből

A körtével töltött, göngyölt csirkemellben nagyon jól egészíti ki egymást a sós hús és az édes gyümölcs.

A recept egy könnyen elkészíthető és ízletes csirkemell étel, amely töltött körtével és fehérboros szafttal készül. A csirkemell darabokat éles késsel kettévágjuk, majd megtöltjük és feltekerjük őket. A kinyitott csirkemellekbe kockázott körtét és felaprított rozmaringgal kevert vajat töltünk, majd hústűvel rögzítjük. A húst szezámmaggal megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, mellé fehérbort és vajat öntünk, valamint a maradék körtét is hozzáadjuk. A szaftos csirkemelleket alufóliával letakarva sütjük puhára, majd tejfölös szósszal és rizzsel tálaljuk.

Tovább a cikkhez