A kép forrása: Blikk
Vajon hány gyerek köszönhette a jó öreg krumplicukornak, hogy hirtelen elvesztette tejfogát?A 60-70-es évek legolcsóbb édessége sziklakemény volt, és valljuk meg, íze inkább érdekes, mint csábító. De abban az időszakban a Milka még csak álom volt a keleti blokk országaiban, ha hallottak róla egyáltalán, a gyerekeknek be kellett érniük a 70 fillérért árult kis szürkés-fehér, szinte törhetetlen táblácskákkal. A családi kiszerelést kilónyi tömbökben kell elképzelni, voltak boltok, ahol abból vágtak le és mérték ki a vásárlóknak.
Régi idők cukorkái közül leginkább a kesernyés ízű krumplicukor és bocskorszíj voltak elterjedtek. A krumplicukor egyszerű cukorból és burgonya keményítőjéből készült, és nehézkes elkészítése miatt házilag nem szokás elkészíteni. A bocskorszíj olcsó, ragacsos, és ánizsos ízű volt, alapanyaga az édesgyökér-kivonat volt. Mindkét édesség inkább a nosztalgia okán marad emlékezetes, és a mai vásárokon is csak ritkán találkozhatunk velük.