A díj maximálását fontolgatják az éttermekben: új szabályozásra van szükség?

A díj maximálását fontolgatják az éttermekben: új szabályozásra van szükség?

Az éttermek számára korlátoznák, mekkora összeget kérhetnek el érte.

A tervezet szerint a vendéglátó üzletek felszolgálási díjat határozhatnak meg magánszemélyek fogyasztása során maximum 15%, céges rendezvényeknél pedig 20%. A borravalót adómentessé tennék, így a turisztikai ágazat és vendéglátás szektor teljesítőképességét erősítenék. A módosítási tervezetet szakmai szervezetek is támogatják, mivel a felszolgálási díj segítené a hazai vállalkozókat a versenyképes bérköltségek fedezésében. A 15%-os maximum a kisebb forgalmú családi vendéglátó egységek előnyére válna. Az új szabályozás célja, hogy a borravaló adó- és járulékmentessé váljon még bankkártyás fizetés esetén is.

Tovább a cikkhez