Bakonyi gombák rejtélye: 9 kérdéses kvíz az ínycsiklandó ételekről

Bakonyi gombák rejtélye: 9 kérdéses kvíz az ínycsiklandó ételekről

Mennyire vagy biztos abban, hogy melyik ételnek melyek az alapvető hozzávalói? Kvízünkből most kiderül!

Az ételek sokszínűsége miatt fontos tudni, hogy melyiknek mi az alapvető hozzávalója, készítési módja. A bakonyi módra készített fogásokhoz például jellemző a gombafej és a hús együttes használata. A besamelmártás alapja a vaj, liszt és tej keveréke. A pörkölt és paprikás közötti különbség az előbbi sűrűbb, hagymával párolják, míg utóbbi húsleves alapú. Az ételféleségek különböző tájakon történő eltérő elkészítése miatt fontos a helyi szokások ismerete. A halászlé esetében az adott vidék halait használják, a tésztát pedig eltérően alkalmazzák. A töltött káposzta jelentése is különbözik a régiókban, például Szabolcsban és Erdélyben.

Tovább a cikkhez