Ízletes és tápláló fogások hüvelyesekből: 8 recept babból, lencséből és sárgaborsóból

Ízletes és tápláló fogások hüvelyesekből: 8 recept babból, lencséből és sárgaborsóból

Nem csak leves és főzelék készülhet száraz hüvelyesekből: ezeket a recepteket sokáig nem fogod megunni.

A száraz hüvelyesek, mint a lencse, a bab és a sárgaborsó, fontos alapanyagok a téli időszakban. Ezek olcsók, hosszú ideig eltarthatók, és változatos ételeket lehet velük készíteni. A hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, így jó alternatívát jelentenek a húsok helyett. Levesek, főzelékek mellett saláták, fasírtok, raguk és szendvicskrémek is készülhetnek belőlük, így sokféle ételt lehet velük variálni. A válogatásban olyan recepteket mutatnak be, amelyek hüvelyesekből készülnek, és lehetnek vegán vagy húsos fogások, levesek, főételek és saláták egyaránt.

Tovább a cikkhez