Téli jólét: Fertőtlenítő, hangulatjavító és stresszcsökkentő illatok ételekbe keverve

Téli jólét: Fertőtlenítő, hangulatjavító és stresszcsökkentő illatok ételekbe keverve

A természetes illóolajok aromaterápiában vagy akár ételek ízesítésére is használhatók.

A téli hónapok ideálisak a bekuckózásra, amikor a benti meleg védelmet nyújt a hideg időjárás ellen. A természetes illóolajok jókedvre derítenek, és fertőtlenítő hatásuk van, amely segít megölni a levegőben lévő baktériumokat és vírusokat. Fontos azonban a tisztaság, mivel az allergiás reakciókat is okozhatják. A diffúzor vagy aromalámpa használatával az illatokat könnyen párologtathatjuk, és érdemes harmonikus keverékeket készíteni. Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció szakértője novemberi Femina Klub előadást tart, ahol tanácsokat ad az életközepi krízisek kezelésére.

Tovább a cikkhez