A datolyaszilva: egészséges és könnyen termeszthető gyümölcs a gyulladáscsökkentéstől az édes ízélményig

A datolyaszilva: egészséges és könnyen termeszthető gyümölcs a gyulladáscsökkentéstől az édes ízélményig

Édes íze és gazdag tápanyagtartalma miatt a datolyaszilva nem csupán finom, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai is kiemelkedőek.

A datolyaszilva, más néven hurma vagy khaki, Kínából származó gyümölcs, amelyet Magyarországon főleg Baranyában termesztenek. Gazdag A-, C-, E- és K-vitaminban, valamint mangánban és rézben. Rendkívül alacsony kalória- és magas rosttartalommal bír, így ideális választás a testsúlykontroll szempontjából. Tele van antioxidánsokkal, amelyek védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen, és csökkentik a szívbetegségek, rák és egyéb krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, jót tesz az emésztésnek, és stabilizálja a vércukorszintet. Jelentős mennyiségű A-vitamint, luteint és zeaxantint tartalmaz, amelyek fontosak a szem egészségéhez. Sokféleképpen fogyasztható, és hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. A téli bogyós gyümölcsök remekül fedezik a szervezet vitaminszükségletét.

Tovább a cikkhez