A kép forrása: Femina.hu
Többféle vitamint és ásványi anyagokat, rostokat tartalmaz, mégsem szabad túlzásba esni a fogyasztásakor.
Az áfonya sokféle tápanyagot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészség fenntartásához. C-vitaminban, A-, B-, E-, K-vitaminokban, vasban, kalciumban, káliumban, magnéziumban gazdag, emellett rostokat és egyéb hasznos összetevőket is tartalmaz. A kiegyensúlyozott fogyasztás segíthet a vérnyomás, a vércukorszint és a koleszterinszint szabályozásában, valamint jótékony hatással lehet az agyi funkciókra és az öregedési folyamatokra. Fontos azonban a mértékletes fogyasztás, mivel túlzott mennyiségben puffadást, hasmenést, vérrögképződést, fogelképződést, hipoglikémiát és allergiás reakciókat okozhat. Egyes esetekben egyéb egészségügyi problémákat is előidézhet, ezért ajánlott az egészségügyi kockázatokra való odafigyelés.