A kép forrása: Femina.hu
Ismerd meg a csicsóka páratlan hatásait és olyan különleges ételeket, amelyeket könnyedén elkészíthetsz belőle!
A csicsóka kiváló szuperélelmiszer, amely számos jótékony hatással bír. Inulinban gazdag, ami támogatja a bélflórát és szabályozza a vérnyomást. Magas káliumtartalma révén csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét, míg alacsony glikémiás indexe stabilizálja a vércukorszintet. Rosttartalma segíti az emésztést és hozzájárul a jóllakottság érzéséhez, miközben alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Bővelkedik vasban, magnéziumban és foszforban, így erősíti az immunrendszert. Csicsókából készült ételek egyszerre egészségesek és ízletesek. Knapek Éva klinikai szakpszichológus a társfüggőségről és az egészséges kapcsolatok kiépítéséről tart előadást a Femina Klubban.