A kép forrása: Blikk
A gulyásleves az egyik legismertebb magyar ételünk. Eredetileg a pásztorok étke volt, amit szabad tűzön, bográcsban főztek, és a magyar alföldi pásztorkultúra szerves része. Ma már szerte a világon ismert és elismert fogás, amelyet gyakran a magyar gasztronómia szimbólumaként emlegetnek.
Fásy Ádám egy gazdag ízvilágú ételt, gulyáslevest ajánl, amely garantáltan helytáll a vasárnapi ebéd fogásaként. A recept hozzávalói a marhalábszár, burgonya, petrezselyemgyökér, répa, fokhagyma, petrezselyemzöld, vöröshagyma, mangalicazsír, lecsó, tojás, liszt, őrölt pirospaprika, só, bors, őrölt kömény. Az elkészítés lépései a hagyma megdinsztelése, hozzáadás a húst és zöldségeket, sóval, borssal, köménnyel ízesítés, őrölt pirospaprikával meghintés, lecsó hozzáadása, majd zsírjára pirítás. Ezt követi a puhára főzés, majd a felöntés vízzel, zöldségek és burgonya hozzáadása, végül a lisztből és tojásból kikevert, sóval ízesített tészta beleszaggatása. A gulyáslevest forrón tálaljuk.