A kép forrása: Dívány
Ha egy kicsit odafigyelsz tárolásuknál, a következő élelmiszerek hosszú évtizedek alatt sem romlanak meg.
A minőségmegőrzési idő és a fogyaszthatóság dátuma közötti különbség fontos, mivel az előbbi arra utal, hogy meddig garantálja a gyártó a termék minőségét, míg az utóbbi a fogyasztás biztonságosságát jelzi. A méz soha nem romlik meg, mivel alacsony víztartalma miatt nem kedvez a baktériumok elszaporodásának. A barna és fehér cukor korlátlan ideig használható, ha megfelelően tároljuk. A fehér rizs akár 10 évig is eltartható, míg a barna rizs hamarabb romlik. A só és a kukoricakeményítő is hosszú ideig megőrzi minőségét, ha megfelelő körülmények között tároljuk. Az ecetek esztétikai változásokat mutathatnak idővel, de felhasználhatóságukat nem befolyásolja. A juharszirup, húsleveskocka, bab és tejpor is hosszú ideig eltartható, ha megfelelően tároljuk.