A kép forrása: Blikk
Évente rengeteg kenyerete eszünk. A modern kenyerek sokszor tele vannak cukorral, tartósítószerrel, keményítővel és adalékanyagokkal. Ha 14 napig elhagyjuk az ilyen típusú kenyér fogyasztását, akkor egy sor jó dolog történhet velünk. Például elmúlhat az agyköd, az emésztési problémánk és könnyebben szívódhatnak fel a vitaminok, ásványi anyagok. A legjobb, ha ősi gabonaféléket fogyasztunk, melyek hagyományos sütési módszerrel készülnek.
A magyarok évente 35 kiló kenyeret fogyasztanak fejenként, azonban a modern kenyér gyakran túl sok adalékanyagot tartalmaz. A gluténérzékenység egyre elterjedtebb, ezért fontos lehet az ipari kenyeret mellőzni és inkább teljes kiőrlésű vagy ősi gabonaféléket fogyasztani. A kenyér elhagyásának számos pozitív hatása lehet a szervezetre, például javulhat a hangulat, csökkenhetnek az emésztési panaszok, és javulhat az ásványi anyagok felszívódása. Fontos azonban megfelelő kiegyensúlyozott étrendet tartani, amelyben a természetes és kevésbé feldolgozott kenyér fogyasztása is helyet kap.