Az Egészség Orvossága: Fűszernövények, Amelyek Hozzájárulnak a Rák Ellenébeni Küzdelemhez

Az Egészség Orvossága: Fűszernövények, Amelyek Hozzájárulnak a Rák Ellenébeni Küzdelemhez

A fűszernövényeket gyakran használjuk, a rák elleni küzdelemben pedig meglepő segítséget jelenthetnek.

A Purdue Egyetem kutatói felfedezték, hogy néhány hétköznapi fűszernövényben erőteljes rákellenes vegyületek találhatók. A kutatók már azon dolgoznak, hogy ezeket a vegyületeket gyógyszeripari célokra felhasználhatóvá tegyék. A timol, karvakrol és timohidrokinon nevű vegyületek antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, különösen erős rákellenes hatással rendelkezik a timohidrokinon. Az oregánó és kakukkfű gyógyhatásait régóta ismerik, többek között baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásuk miatt. Mindkét fűszernövény szerteágazó pozitív hatásokkal rendelkezik az egészségre, és különlegesen fontos antioxidáns tulajdonságaik révén a rák megelőzésében is.

Tovább a cikkhez