A kép forrása: Blikk
Ahhoz, hogy a karácsonyi ételek tökéletesen sikerüljenek és igazán finomak legyenek, érdemes tudni néhány egyszerű konyhai praktikát. Ezek segítségével ugyanis sokkal ízletesebb lehet a halászlé vagy a töltött káposzta, szaftosabb a pulykasült, ropogósabb a rántott hal és mutatósabb a burgonyasaláta.
A finom halászlé elkészítéséhez fontos a friss alapanyag és a megfelelő würzés, valamint erős lángon főzzük, hogy ne essen szét az hal. A rántott hal esetén is ugyanezek a fontos szempontok érvényesek, és a panírozáshoz “sült” zsírt használjuk a ropogós eredmény érdekében. A töltött káposzta elkészítése különböző tájegységekenként változik, de általában füstölt hozzávalóval és rizzsel készül. A pulykát sütés előtt füstölt szalonnával tűzdeljük meg, és alma, gesztenye vagy akár ananász is jól illik hozzá. A salátának való burgonya elkészítéséhez cukros és ecetes vízben pácoljuk, majd “fényezzük meg” olajjal
és mustárral. Akár majonézes változatban is készíthetjük a salátát.