Fontos: Ezeket az 5 élelmiszert mindig mossuk meg főzés előtt!

Fontos: Ezeket az 5 élelmiszert mindig mossuk meg főzés előtt!

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket jobb, ha főzés előtt megmosunk.

Az élelmiszerek előtti megmosás fontossága nem csupán az ízélmény, de az egészségünk szempontjából is kiemelten fontos. A gyümölcsök és zöldségek héját érdemes mindig alaposan megmosni, hogy eltávolítsuk a növényvédőszereket és káros kórokozókat. A gabonákat, mint a rizst vagy a quinoát, érdemes leöblíteni előfőzés előtt a felesleges keményítő és szennyeződés eltávolítása érdekében. Konzerv hüvelyesek esetén is fontos az átmosás, hogy csökkentsük a nátriumtartalmat. A salátalevelek és zöldek alapos áztatása és mosása segít eltávolítani a szennyeződéseket, a rosszul kezelt húsok és halak pedig nemcsak mosással, hanem megfelelő hőkezeléssel is biztonságosabbá tehetők.

Tovább a cikkhez