A kép forrása: Blikk
Állatok és emberek számára is fogyasztható tápanyag lehet a jövőben a szén-dioxid. Egy olyan úttörő tanulmányt mutattak be, amely bizonyítja, hogy a szén-dioxidból lehetséges, tápláló és fehérjedús élelmiszert készíteni. A legjobb, hogy nemcsak, hogy egy olyan tápanyagot tudnak készíteni, ami gazdagabb fehérjében, mint most ismert források, de az elkészítése a környezetnek sem ártalmas.
A Xi’an Jiaotong Egyetem és a Kínai Tudományos Akadémia Tianjin Ipari Biotechnológiai Intézete kutatói olyan eljárást fejlesztettek ki, amely szén-dioxidot és elektromosságot használ egysejtű fehérjévé alakítani. Ennek eredményeként fenntartható, aminosavakban gazdag táplálékforrássá válhat a végeredmény. A kutatásban fontos szerepet játszik az acetát, amely az anaerob és aerob mikrobiális folyamatok integrálásával jut létre.