A kép forrása: Dívány
Egy zsiradék is lehet egészséges. Mutatjuk, mit nyerhetsz a fogyasztásával.
A maják által istenek eledelének nevezett kakaóbabból kinyert kakaóvajat erjesztéssel vagy pörköléssel nyerik ki, és használják kozmetikumok és édességek előállításához. Gazdag polifenolokban és flavonoidokban, melyek antioxidánsok és jótékony hatással lehetnek a szív egészségére. A kakaóvaj D2-vitamint, ásványi anyagokat, valamint telített és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Segíti a kalcium felszívódását, erősíti a csontokat, csökkenti a vérnyomást és javítja az erek egészségét. A kakaó fogyasztása csökkentheti a zsírlerakódásokat, a gyulladásokat, az inzulinrezisztenciát, és hozzájárulhat a cukorbetegség, szívbetegségek, valamint bizonyos bőrbetegségek megelőzéséhez.