Ínycsiklandó serpenyős kelbimbó baconnel: ropogós és szaftos egyben

Ínycsiklandó serpenyős kelbimbó baconnel: ropogós és szaftos egyben

Mindössze két hozzávaló szükséges ehhez a kiadós serpenyős, baconös kelbimbóhoz.

A kelbimbó és a bacon remekül egészítik ki egymást különböző fogásokban, a sós szalonna íze átjárja a zöldséget, új értelmet adva neki. A serpenyőben sült változat utánozhatatlanul finom köret. Fontos a friss kelbimbó választása, sárga levelek nélkül és a kisebb darabok általában édesebbek. A bacon kockázása után serpenyőben kiolvasztva, majd a kelbimbóval összeforgatva készül el. Végül sóval és borssal ízlés szerint szórható meg. Egyéb lehetőség a baconnel sült káposzta, amit akár izgalmas köretként vagy sajtszósszal is tálalhatunk.

Tovább a cikkhez