Az egyszerű trükk, amely megkönnyíti a főtt tojás pucolását

Az egyszerű trükk, amely megkönnyíti a főtt tojás pucolását

Mindenki tudja, hogy a tojás rendkívül egészséges, magas fehérjetartalmú étel. Rántotta, omlett formájában magában, hagymával, és/vagy szalonnával, vagy akármivel kedvelt szereplője a magyar családok reggelizőasztalának. De sütemények, egyéb ételek alapanyaga, hozzávalója is egyben. És a feketeöves fogyókúrázók simán, megfőzve eszik. Meg azok is, akik nem fogyóznak, csak szeretnének valami gyors, laktató reggelit. És akkor a gyorssal van a gond, mert néha a főtt kemény tojás megpucolása kínszenvedéssé válik.

A tojáshéj nehézségei sokak számára ismerősek lehetnek: nehezen jön le, apró darabokban, egy morzsányi héj mindig marad rajta, ami kellemetlen élménnyé teszi a reggelit. A megoldást a pucolás trükkjei jelenthetik, például a főzés után hideg víz alatt tartás és a szódabikarbóna hozzáadása a főzővízhez. A főzési idő is befolyásolja a tojás állagát, amely sokat elárulhat egy személyiségéről.

Tovább a cikkhez