Az olcsó nassolnivaló, amely csökkenti a gyulladást és védi a szívet

Gazdag egészséges zsírokban, és a szívbetegségek ellen is véd – persze csak ha a sótlan változatot fogyasztod.

A napraforgó sokoldalúan felhasználható növény, melynek olaja Magyarországon a legtöbbször használt olajfajta. A napraforgó Latin-Amerikából került Európába a 16. század végén, kezdetben dísznövényként, majd haszonnövénnyé vált. Az olajos magvak fogyasztása része egy egészséges étrendnek, mivel gazdag egészséges zsírokban és hasznos növényi vegyületekben. A napraforgómagban található vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez, valamint segítik a szívbetegségek megelőzését. A napraforgómag fehérjetartalma energiát ad, segít az izmok fejlődésében, valamint támogatja az immunrendszert.

Tovább a cikkhez