A kép forrása: Blikk
Amikor ilyen hidegen fújnak a szelek, nagyon kellemes megoldás egy nagy bögre forralt borral melengetni az ujjainkat. Forralt borra minden bor jó, de nagyon sűrű, koncentrált, nagy és drága borból ugyanúgy ne készítsünk, ahogy nagy borral ne is főzzünk. A forralt bor készítésének is vannak megszívlelendő elemei, ezeket foglaljuk össze az alábbiakban.
A forralt bor készítéséhez válassz jó minőségű olaszrizling vagy kékfrankos bort, és kerüld a nagyon csersavas fajtákat. Ellenőrizd hidegen a bort, hogy biztosan jó minőségűvel dolgozz. A forralt bor elkészítése két lépcsős folyamat: először egy szörpöt főzünk, majd felmelegítjük a bort. Fontos, hogy a bort ne forraljuk fel, mert ilyenkor elveszti az alkoholtartalmát. Végül édesíthetjük mézzel vagy cukorral, és narancsszeletekkel, valamint gyömbérrel ízesíthetjük a forralt bort.