A kép forrása: Dívány
Tudod, hogy a télire eltett zöldségek közül melyiket nem tanácsos az almával és a körtével együtt tárolni, és miért?
A zöldségek és gyümölcsök tárolásához ideális egy sötét, 1–6 Celsius-fok közötti hőmérsékletű helyiség, melyet rendszeresen szellőztetni kell. Hetente legalább egyszer célszerű átnézni és eldobni a penészes vagy romlásnak indult terméseket. A tárolófelületeket alaposan kell tisztítani meleg, mosószeres vagy ecetes vízzel. Az almákat és körtéket érdemes szétválogatva tárolni, soha ne rétegezni egymásra. A gyümölcsöket szalmával bélelt faládában vagy újságpapírba csomagolva tárolhatjuk. A gyökérzöldségeket földben, nedves homokban, fűrészporban vagy kókuszrostban érdemes tárolni, míg a burgonyát 8–10 Celsius-fokos, sötét, alacsony páratartalmú helyiségben. A hagymákat koszorúba fonva vagy jól szellőző kosárban tárolhatjuk.