A gyermekotthon volt dolgozója szerint ‘masszívan felelős’ – Megnevezte azt a személyt, akit 2011-ben jelentettek, de nem történt semmi

A Novák Katalin-féle kegyelmi botrányban érintett bicskei gyermekotthon egyik volt munkatársa hosszú interjúban idézte fel, mi is történt valójában az intézményben. Ő az a dolgozó, aki egy társával együtt először jelentette az intézmény fenntartója felé a történéseket, de szó szerint “elhajtották”, ami a fenntartó súlyos felelősségét vetik fel.

Bárnai Árpád a Szabad Európának adott interjújában beszélt arról, hogy 2006-ban kezdett dolgozni a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthonban, majd egy gyermekvédelemben élő gyerekekkel foglalkozó egyesületnél dolgozott. Az otthont elhagyta az első, kudarccal végződő vizsgálat után, és őt onnan kitiltották. Kollégáját fegyelmi okból elküldték, mivel szexuális bántalmazásokról jelentette a fenntartónak. A vizsgálatok eredményeképp a gyerekek visszavonták vallomásaikat. Az interjúban elhangzott, hogy a gyermekvédelmi dolgozók nem kapnak megfelelő felkészítést, és a gyerekek nehezen tudják elmondani a velük történteket.

Tovább a cikkhez