A kép forrása: Dívány
Eddig nem is nagyon hallottuk ezeket a szavakat, de jó lesz megjegyezni egyiket-másikat, mert slágerré válhatnak 2024-ben.
A gasztronómiai trendek szerint az élelmiszerárak emelkedése ellenére nő az éttermek látogatottsága, a kényelmi ételek és nosztalgikus ízek iránti növekvő kereslet jellemző. Az étteremlátogatásokra inkább különleges ízeket keresők jellemzőek, és az egzotikus, globális ízek felértékelődnek. Több különleges alapanyag, mint például az ube, a horchata, a churro, a gochujang, a kimchi, a tahini és a yuzu ismertebbé válik. A fogyasztók inkább az egészségtudatos és fenntartható összetevőket preferálják, és a vendéglátóipari egységek teret nyernek a drágulás ellenére. Az év íze 2024-ben az ube, egy lila jamgyökér alapú gyümölcs, amely egyre elterjedtebb a desszertekben.