A kép forrása: Femina.hu
Ennek a házi müzliszeletnek nincs párja, ráadásul a hozzávalókat is tetszésed szerint variálhatod.
A sütemény receptje egyszerű és változatos. Az összetevők mennyiségét csészével vagy bögrével tudod kimérni, a lényeg az arányok pontos betartása. A mézes-mogyoróvajas keverékhez fel kell olvasztani a mézet és a mogyoróvajat, majd összekeverni a szárazanyagokkal. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe kell simítani, majd hűtőbe tenni két órára, és szeletelni. A recept kiegészíthető bolti rament elkészítésével is.
Az adagok kimérésére csészét vagy bögrét használj, a szárazanyagok összesen három és fél bögre, ehhez jön még fél bögre méz és fél bögre mogyoróvaj. A mézet és mogyoróvajat egy kis edényben olvaszd össze, majd a szárazanyagokkal keverd össze. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd el, majd hűtőbe tedd két órára.