A Művészi Szenvedélytől Lángoló Pillanatok: Kovács Zsolt Vencel Balettművész vallomása a Párizsi Operaház Villámcsapás-szerű Varázsáról

Kovács Zsolt Vencel második férfi balettművészként fél éve táncol a Béjart Ballet-ban. Exkluzív interjúban mesélt új élményeiről a Díványnak.

Kovács Zsolt Vencel balettművész fél évvel ezelőtti találkozásunk óta a Béjart Ballet-s pályafutásának indulására és új, svájci életére készül. A fiatal tehetség a párizsi Opéra Garnier színpadán is szerepelt második magyar táncosként, és jelenleg Japánba készül. A Béjart Ballet társulata 35 tagból áll, akik egy nagy családként élnek, mozognak és utaznak együtt, és a világ minden tájáról a legnagyszerűbb művészeket tömörítik. A társulat 10 éves szerződéssel dolgozik, ami nagy bizalmat fejez ki a tagok felé. A rendszeres vendégmesterek segítik a táncosok új stílusokkal és technikákkal való fejlődését. Kovácsnak nagy élményt jelentett a párizsi Opéra Garnier-beli fellépés, valamint a bécsi Operaházba való látogatás. Rövid hazalátogatása alkalmával egykori balettmesterével, Cédric Ygnace-szal francia balettórán vett részt, valamint Bécsben Martin Schläpfer Csipkerózsika-előadását is megtekintette. Kovács hozzászokott a külföldön éléshez, és a családja is támogatja ebben. A Béjart Ballet tagjaként rengeteg utazást tesz, és sok helyen vendégszerepel.

Tovább a cikkhez