A kép forrása: Blikk
A marhahús sokak szerint a húsok királya. A marhapofa korábban nem volt túl népszerű alapanyag a konyhában, pedig a népi konyha egyik legkedveltebb alapanyaga. Ezért is választottam ez alkalommal az étel elkészítéséhez a marha legszaftosabb és legízletesebb húsrészét alapanyagként.
A marhapofával készült rösztitallér recept hagyományos elkészítési lépéseket tartalmaz, amely magában foglalja a marhahús feldarabolását, a hagyma megdinsztelését, majd a hozzávalók fűszerezését és párolását. A rösztitallért vörösborral készítik, és a végeredményt rösztitallérral és zöldségekkel tálalják. A burgonyából és vöröshagymából készült rösztitallér recept egyszerű, a burgonyát sós vízben főzik, majd összekeverik a hagymával, vajjal, sóval és borssal, és serpenyőben sütik. A receptek Fásy Ádámhoz köthetők.