A kép forrása: Femina.hu
A tökéletes Márton-napi libacomb titka a fűszerezés és a megfelelő sütési idő.
A tökéletes Márton-napi libacomb elkészítéséhez fontos figyelni a sütési időt, ami általában két óra. Hozzáadhatunk hagymát és fokhagymát is a sütéshez, valamint a kisült zsírt semmiképp ne öntsük ki, mert kenyérre kenve vagy sültek alá fantasztikus lesz. A libacombokat éles késsel irdaljuk be, majd keverjük össze olajat sóval és borssal, és kend meg vele a húst. Pakoljuk őket egymás mellé római tálba, kacsasütő edénybe, vagy egy nagy tepsibe. Mellé tegyük a hagymát, fokhagymát, rozmaringágakat, és öntsünk alá bort. Lefedve, 170 fokon, két óra alatt süsd puhára, majd pirítsd meg szükség esetén. Jó kísérője a libacombnak a párolt lila káposzta, és a liba májából is készülhet igazi ünnepi fogás.