Zöldségekkel gazdagított kuszkusz: egyszerű, sokoldalú és ízletes

Zöldségekkel gazdagított kuszkusz: egyszerű, sokoldalú és ízletes

A zöldséges kuszkuszt kedved szerint dobhatod fel: ebbe a változatba sokféle finomságot tettünk.

A zöldséges kuszkuszt kedved szerint variálhatod attól függően, hogy mi van épp otthon, vagy mit szeretsz. Ha még kiadósabb ebédet szeretnél, akár csirkemellet is piríthatsz mellé, vagy tálalhatod köretként bármilyen sült hússal. A kuszkuszt tedd egy tálba.
Öntsd le forró, sós vízzel vagy alaplével, majd fedd le, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt megduzzadjanak, és magukba szívják a folyadékot. Ezekalatt szeleteld fel a hagymát és a zöldségeket. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd dobd rá a zöldségeket és a gombát. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, forgasd össze, és lefedve párold az egészet puhára nagyjából 15 perc alatt. A sült zöldségeket keverd össze a kuszkusszal.

Tovább a cikkhez