A meggyötört áldozat: Éveken át erőszakolta a kislányt az élettárs, aki még segítségért fordult az anyjához is, de az megtámadta őt

A nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélte, a nőt két év börtönre, amit felfüggesztettek. Az ügyészség kevésnek találta a nő büntetését.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség büntetése súlyosítását indítványozza a másodfokú eljárásban, mivel a nő nem hitte el lányának, hogy a nevelőapja szexuálisan bántalmazza. Az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte a nőt, a végrehajtást négy évre felfüggesztve. A férfi és a nő 2013-ban kötöttek házasságot, közös gyermekük is született, valamint együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából származó lányát. A férfi szinte napi rendszerességgel, kezdve 2014-től, szexuális cselekményeket végzett a lányával, sőt, erőszakot is alkalmazott 2016-tól. A nő testileg és lelkileg is elhanyagolta a lányát, sérülést okozva annak érzelmi és erkölcsi fejlődésében.

Tovább a cikkhez