Édes, selymes hummusz céklával és fokhagymával: ínycsiklandó vegán különlegesség

Édes, selymes hummusz céklával és fokhagymával: ínycsiklandó vegán különlegesség

A csodás színű céklás hummusz ideális előételként vagy snackként tálalva.

A hummusz egy egészséges mártogatós, melyet a fehérjékben és rostokban gazdag csicseriborsóból és tahiniből készítenek. Az alapreceptet variálhatjuk például sütőtökkel vagy céklával is, és friss zöldségekkel, pitával vagy ropogtatnivalókkal tálalhatjuk. A céklát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva forró sütőben 40 percig sütjük. A csicseriborsót lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a céklát, fokhagymát, tahinit, olívaolajat, citromlevet, köményt, sót, borsot, majd selymes, krémes állagú masszává turmixoljuk. Szükség esetén vizet adhatunk hozzá, és ízlés szerint fűszerezhetjük.

Tovább a cikkhez