A kép forrása: Dívány
Ez a glutén- és koleszterinmentes élelmiszer csökkenti a puffadást és a vércukorszintet is karbantartja.
A tápiókagyöngy és a tápiókakeményítő sokféleképpen felhasználható az étrendben, például pudingokban, desszertekben, bubble teákban és sűrítőszerként. A tápióka könnyen termeszthető és Afrika, Ázsia és Dél-Amerika számos országában alapvető élelmiszernek számít. Lisztként és egyebek mellett kenyérben, péksüteményekben, pudingokban és desszertekben használható. A tápióka teljesen koleszterinmentes, és az úgynevezett tápiókarezisztens maltodextrin (TRM) segíthet a koleszterinszint csökkentésében. Emellett javíthatja a vércukorszint szabályozását, könnyen emészthető, gazdag vasban, kalciumban és mangánban. A tápióka segíthet elérni a teltségérzetet, csökkentheti az éhségérzetet, valamint csökkentheti a puffadást.