A kép forrása: Dívány
Ez a finomság több ezer éves történetre tekinthet vissza és már kezdetekről azért rágták, amiért mi ma.
A rágógumi története a görögökig nyúlik vissza, de az ipari méretekben történő előállítása csak a 19. században kezdődött meg Amerikában. A rágóguminak fő funkciói a lehelet frissességének megőrzése és az éhség csillapítása. Az ókori görögök maszticfa gyantájából nyerték ki az első rágnivalót, míg a skandináv népek és az őslakos amerikaiak is hasonló módon rágóztak. A maják és aztékok pedig a rágógumifa természetes anyagát használták, melyből általuk kedvelt anyagot „gyártottak”. Az aztékoknál komoly illemszabályrendszer alakult ki a rágógumi fogyasztásával kapcsolatban, míg a rágógumi elterjedése Amerikában egy mexikói tábornoknak és elnöknek, Antonio Lopez de Santa Annának, valamint Thomas Adams Sr.-nek köszönhető. Az ipari gyártás beindulása után a rágógumi elterjedésében fontos szerepet játszott William Wrigley szappankereskedő, aki a rágót ajándékba adta nagy mennyiségben eladott szappanok mellé.