Almás gofri: az ízletes reggeli, amire mindig ráérős napokon vágyunk

Almás gofri: az ízletes reggeli, amire mindig ráérős napokon vágyunk

Az egyszerű kevert tészta pillanatok alatt elkészül, az eredmény pedig magáért beszél.

Az almás gofri finom és szaftos reggeli lehet. Kétféle módszerrel lehet sütni gofrit: egyszerűbb, kevert változatot vagy az eredeti belga receptet kelt tésztával. Az almát hámozni kell, majd reszelni, fahéjjal és vaníliás cukorral keverni. A vajat fel kell olvasztani. A tésztához tojást kell keverni tejjel, hozzáadni az almát, az olvasztott vajat, és a sütőporral elkevert lisztet. A gofrit vékonyan ki kell kenni olajjal, s megfelelő méretű tésztát kell adagolni, majd aranyszínűre kell sütni. A kisült gofrit fahéjas cukorral, fagyival vagy gyümölcsökkel lehet tálalni. A gofri tésztájához akár zöldségeket, pl. cukkinit is hozzá lehet adni.

Tovább a cikkhez