Mészáros Lőrincék álláspontja a vadaskertről: Frappáns válasz a felvetéseknek

Mészáros Lőrincék álláspontja a vadaskertről: Frappáns válasz a felvetéseknek

Hadházy Ákos posztjai alapján születtek cikkek a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vért Vadászati Kft.-ről. A képviselő a Facebook-oldalán írta, hogy „Ausztriában már betiltották azt a tisztességtelen vadászati módszert, amit Mészáros ‘vadaskertjében’ ma is űznek”. Ezzel kapcsolatban adott ki sajtóközleményt a Vért Vadászati Kft., reagálva a vadasparkkal kapcsolatos cikkekre, amelyekben – többek között – arról írnak, hogy egy mindössze 8 hektáros, körbekerített területen tartanak nagyvadakat azért, hogy azokat mindenféle korlátozás nélkül, darabonként milliós összegekért kilőhessék.

A Vért Vadászati Kft. sajtóközleményében arra hívják fel a figyelmet, hogy az általuk állított vadászterület mérete 48 ezer hektár, ellentétben a Hadházy Ákos által közölt 8 hektárral. Kérdőjelezik meg, hogyan került ilyen adat Hadházy Ákos posztjába, és felszólítják a sajtóorgánumokat, valamint Hadházy Ákost, hogy vonják vissza a hamis információt tartalmazó cikkeiket.
Az állatorvos-aktivista és a Vért Vadászati Kft. közötti konfliktus feltehetően a barátság, illetve munkakapcsolat Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor közötti viszonylatban is értelmezhető.
Az ügyben a személyek nevei: Hadházy Ákos, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Magyar Péter.
Az érintett ország: Magyarország.
Az ügy kategóriája: Belföld.
Kulcsszavak: Sajtóközlemény, Vadászterület, Konfliktus

Tovább a cikkhez