7 élelmiszert, amiket nem szabadna túl hosszú ideig tárolni a kamrában – Óvatosan a lejárati idővel!

7 élelmiszert, amiket nem szabadna túl hosszú ideig tárolni a kamrában - Óvatosan a lejárati idővel!

A kamrában tárolható ételek nagy része hónapokig, vagy akár évekig is fogyasztható, azonban az, hogy egy termék még nem járt le, nem jelenti azt, hogy nem romlik meg. Érdemes alaposan ellenőrizni a már régóta a kamrában porosodó élelmiszereket, ha pedig valami túl régóta van ott, szabaduljon meg tőle!

Az élelmiszereknek és fűszereknek is van szavatossági idejük, amelyet érdemes betartani. Például a kurkuma, paprika és szerecsendió hatékonysága két-három év után csökken. A sütőpor és szódabikarbóna erejét idővel veszíti el, ezért fontos megfelelő tesztekkel ellenőrizni frissességüket. A magvakat hűvös helyen, zárt zacskóban tárolva hosszabb ideig lehet eltarthatók, de ha megváltozik az illatuk és színük, akkor már dobni kell őket. A gabonapehely eltarthatósága levegő hatására romlik, de jól lezárt dobozban hosszabb ideig is eláll. A teafilterek és kávé olajtartalma elöregedhet, ezért érdemes időben elfogyasztani. A konzerveknek is van szavatossági idejük, és figyelni kell rájuk, hogy ne adjanak kellemetlen ízt az ételnek. A fűszerek és élelmiszerek megfelelő tárolásával és időben történő fogyasztásával biztosítható a frissességük.

Tovább a cikkhez